Skip links

VR Sunum

VR sunum ve görseller, teknolojinin bir harikası olarak birçok alanda kullanılıyor. Çeşitli amaçlar için kullanılabilen bu teknoloji, özellikle mimarlık ve inşaat gibi sektörlerde pazarlama amacıyla da kullanılabiliyor. Müşterilerin ayağına gerçekliği getiren bu teknoloji, kişiyi tamamen dijital bir ortama sokarak ona gerçekçi bir deneyim yaşatıyor. Ortamla daha fazla etkileşim kurmak için el kumandaları, sensörlü eldivenler ya da VR başlık kullanılabiliyor.

VR Sunum Nedir?

vr-sunum

VR, açılımı virtual reality olan ve sanal gerçeklik anlamına gelen bir kavramdır. Önü oldukça açık bir teknolojidir. Bu teknoloji giderek güncellenmekte ve daha fazla nitelikle kullanıcıların önüne gelmektedir. Gerçeklik algısını farklı boyutlara taşıyan bu teknoloji, bilgisayarlı ortamda gerçekleştirilen 3D model ve animasyonların teknolojik ögelerle kişinin zihninde gerçek hissi oluşturmasıdır. Bu özelliğine bakıldığında sanal gerçeklik, sanal ortamda bulunan mekan ve nesnelerle etkileşimi sağlayan teknoloji şeklinde tanımlanabilir.

VR sunum, keşfedilebilen ve etkileşimde bulunulabilen üç boyutlu bilgisayar tarafından oluşturulmuş bir ortamdır. VR sunum, müşterinin söz konusu projeyi yakından incelemesini, interaktif bir şekilde deneyimlemesini ve böylece onun hakkında daha net fikirler edinmesini sağlar.

VR Sunum Teknolojisi Nasıl Çalışır?

VR sunum teknolojisi, bireylerin bilgisayar tarafından oluşturulan sanal dünyalara girmesine imkân tanır. Bu teknoloji, kullanıcıların gerçek dünya ile etkileşime geçmesine olanak sağlar ve gerçek dünyanın sınırlarını ortadan kaldırıp hayal gücünü genişletir. VR sunum teknolojisi; donanım, yazılım ve içerik olmak üzere 3 temel ögeden oluşur.

Donanım kavramı, kişinin sanal dünyaya giriş yapmasını sağlayan araçları ifade etmektedir. Bu araçlar; bir sanal gerçeklik başlığı, eldivenler ya da denetleyiciler gibi cihazlar olabilir. Yazılım, sanal gerçeklik dünyasının oluşturulması ve düzgün bir şekilde işlemesi için gerekli olan kavramdır. İçerik ise kişiye sunulan sanal dünyanın içeriğidir. Bu içerik; oyun, eğitim, simülasyon, film ya da bir firmaya ait plan ve proje olabilir.

Sanal Gerçeklik Nerelerde Kullanılabilir?

vr-sunum

Sanal gerçeklik, son derece gelişmiş bir teknolojiyi barındıran ve kullanıcıların üstün bir gerçeklik hissi yaşatan bir teknoloji harikasıdır. İçerisinde barındırdığı nitelikler, sahip olduğu yazılım ve sunduğu içeriklerle, teknolojinin geldiği son noktayı yansıtmaktadır. VR sunum ve görseller, birçok alanda çeşitli amaçlar için kullanılmakta ve işleri ciddi manada kolaylaştırmaktadır. Bu teknoloji zaman ve mekân sınırlamasını ortadan kaldırmaktadır.

Örneğin eğitim alanında sıkça kullanılmaktadır. Eğitim sektöründe simülasyon mantığından hareketle kullanılan VR teknolojisi, bireyin dijital bir ortamda, gerçek ortamdaymış gibi eğitim almasını ve öğrenmesini sağlamaktadır. Birey, VR teknolojisi ile dahil olduğu sanal dünyada gerçek ortamda edineceği becerilerin aynısını edinebilmektedir. Çünkü bu teknoloji, gerçek ortam deneyimi yaşatmaktadır. Birey bu ortamla etkileşime geçmekte ve öğrenmektedir.

Video oyunları, sanal gerçekliğin kullanıldığı bir diğer alandır. VR teknolojinin kullanıldığı video oyunları, oyunculara gerçek hayatta gibi çok üst düzey bir oyun deneyimi sunar.

VR Sunumların İnşaat ve Mimarlık Sektörlerindeki Yeri

vr-sunum
VR Sunum

Mimari dekorasyonların, inşaat planlarının ya da projelerinin tanıtılmasında VR sunum ve görseller kullanılabilir. Bu sunumlar, çok ciddi bir pazarlama potansiyeline sahiptir. Çünkü kullanıcılara gerçeklik hissini en üst düzeyde yaşatırlar. Kullanıcıların sunudaki ortamlara dahil olmasını ve oradaki mekanlarla etkileşime geçmelerini sağlarlar. Bu imkanlar sayesinde kullanıcılar söz konusu plan ve projeyi daha yakından inceleyebilir ve onlar hakkında daha fazla fikre sahip olabilir.

30 Yıllık Tecrübesi ile VR Sunum Hizmeti Arga İnşaat’ta!

Arga İnşaat, sektördeki disiplinleri bir araya getiriyor ve sizlere A’dan Z’ye kapsamlı ve yüksek kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor. 30 yıla yakın tecrübesi ile inşaat, mimarlık ve mühendislik sektörlerindeki tüm hizmetleri, müşteri memnuniyetini benimseyerek gerçekleştiriyor. VR sunum ve görseller ile, sizlerin en iyi şekilde hizmet almanızı sağlıyor.

Sık Sorulan Sorular

VR sunum ya da VR teknolojisi ile ilgili kullanıcıların en çok merak ettiği sorular şu şekilde:

VR Nedir, Ne İşe Yarar?

VR yani virtual reality, sanal gerçeklik anlamına gelen bir kavramdır. VR sunum ve görüntüler, kişinin gördüğü dijital dünyayla gerçek bir dünya gibi etkileşim kurmasını sağlar. Özel VR ekipmanları ile kişinin gerçek dünyayı görüşü tamamen engellenir ve VR gözlüklerle kişiye tamamen bilgisayar ortamında tasarlanmış bir görüntü sunulur. Bu görüntüye ses ve koku gibi başka ögeler de eklenerek gerçeklik hissi artırılır. Ayrıca kişinin bu dijital dünyada 360 derece etrafına bakınması ve ileri – geri hareket edebilmesi gibi unsurlar da eklenir.

VR Neyin Kısaltması?

VR, virtual reality kelimesinin kısaltmasıdır. Virtual reality kavramı, sanal gerçeklik anlamına gelmektedir. Sanal gerçeklik sayesinde insanlar bulundukları yerden, dijital bir dünyaya misafir olmakta ve o dünyayla etkileşime geçebilmektedir. Sanal gerçeklik, kişiye gerçekten yapıyormuş hissi verir. Dijital ortamda deneyimlenen bu his, gerçek hisse son derece yakındır. Bu teknoloji birçok sektörde sıklıkla kullanılmaktadır.

VR ile Neler Yapılabilir?

Sanal gerçekliği birçok alanda kullanabilir, sanal gerçeklik ile birçok şey yapabilirsiniz. Sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak ya da VR ekran aracılığıyla interaktif bir izleme deneyimi yaşayabilirsiniz. VR ile şunları yapabilirsiniz:
Oyun
Sanal tur ve seyahat
Sosyal etkileşim ve toplantı
Eğitim ve simülasyon
Spor ve egzersiz
Sanat ve yaratıcılık
Sinema ve film

VR Ekran Ne Demek?

VR ekran, sanal gerçekliği yansıtan ekranlardır. Bu ekranlar, normal ekranlardan çok üstün bir teknolojiye sahiptirler. Normal ekranların sunduğu teknolojinin çok daha fazlasını sunan özel ekranlardır. Bu ekranlarla baktığınız görüntüyü yalnızca izlemez, o görüntüyle etkileşime geçersiniz. Sanal gerçeklik ekranları; tamamen hayali bir mekanda, görsellerde var olan ancak gerçek hayatta var olmayan yapay bir ortamda hareket etmenizi sağlar.